17. 5. 2024   |   svátek má Aneta
 

Maminčin jablkový závin 2

Název Množství a jednotka
hladká mouka 500 gramů
prášek do perníku 1 ks
máslo 120 gramů
cukr mletý 150 gramů
vejce 2 + 1 kusy
Zobrazit všechny ingredience

náplň

Název Množství a jednotka
piškoty asi 50 gramů
jablka 8 ks
vanilkový cukr 1 ks
mleté vlašské ořechy
skořice
Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření:
Jarča



Postup
Na vál prosijeme mouku a přidáme místo prášku do pečiva prášek do perníku. Přidáme změklé máslo cukr, vejce a mléko. Podle potřeby můžeme přidat více. Zpracujeme hladké těsto, které rozdělíme na 2 části. Každou část vyválíme na placku, kterou posypeme drcenými piškoty, strouhanými jablky, vanilkovým cukrem a skořicí , nebo skořicovým cukrem. a strouhanými ořechy. Zavineme, kraje zahneme dolů a dáme na plech vyložený pečícím papírem. Záviny potřeme vejcem. Pečeme v troubě asi 45 minut.


 


RECEPTY

Střapáči

Postup: Na vále smícháme všechny sypké přísady, uprostřed uděláme důlek, vklepneme do... zobrazit recept

RECEPTY

Zelné placičky z rýžové mouky

Postup: Kysané zelí překrájíme na menší kousky, vodu ze zelí slijeme do misky, ve které... zobrazit recept

RECEPTY

Sádlové koláčky (Mouřeníny)

Postup: Z hladké mouky, moučkového cukru, sádla a 3 vrchovatých lžic kakaa vypracujeme... zobrazit recept

RECEPTY

Salát s ředkvičkami a fenyklem

Postup: Čerstvý fenykl očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Mrkev nastrouháme na... zobrazit recept

RECEPTY

Ořechové pusinky

Postup: Z bílků ušleháme pevný sníh. Opatrně do něj vařečkou zamícháme cukr, mleté... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Česnek

     Malá, voňavá palička česneku, některými odsuzovaná pro... zobrazit článek

RESTAURACE

Jan Maria

Tradici moravské kuchyně důmyslně mixujeme s moderními trendy. S dobrým jídlem...